Frederiksværk med ukendt smalspor

af Peter Andersen, Hedehusene, 21/4 2023, 22:52 (518 dage siden) @ Kurt D. Jensen

Ja, det var Anker Hedegaards Jernstøberi's forbindelsesspor til havnen.
Det har også figureret lidt i den lokale presse.

21-10-1931 - FREDERIKSBORG AMTS AVIS
Notits: Frederiksværk. Sammenstød mellem motortoget og en af Anker Heegaards tipvogne.
I går morges lidt før kl. 8 skete der på jernbaneoverskæringen over Havnevej et sammenstød mellem motortoget fra Hundested og et af Anker Heegaards tipvognstog, der kom fra havnen. Det var ikke nået at komme over sporet, da motortoget kom kørende. Dette væltede en tipvogn over ende, så den havnede i grøften, og vognen blev en del ramponeret. Motortoget – 'Tyskeren' – fik det forreste trinbrædt på højre side revet af, ligesom en på siden anbragt jernstige og et rør bøjedes. Ellers skete ingen skade. Men det havde jo alligevel været en farlig situation, og for passagererne var det en slem forskrækkelse. Motorvognen blev i løbet af dagen repareret på banens værksted i Frederiksværk.

17-11-1934 - ISEFJORDSPOSTEN
Notits: Frederiksværk. Tipvognskørselen afløses af lastbilerne.
Det gammelkendte billede af manden, der med hest og de små tipvogne igennem mangfoldige år har kørt millioner af tons råstoffer fra de lossende skibe i havnen op til fabriken, vil nu forsvinde, idet havnesporet i disse dage er taget op.
Transporten fra havnen vil for fremtiden udelukkende foregå med lastbiler, det er både hurtigere og nemmere end tipvognskørselen.

--
Peter Andersen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Veterantog kalender
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak