Avatar

Sporkrydsningen ved Rosklidevej

af Morten Flindt Larsen, København K, 13/4 2023, 19:54 (526 dage siden) @ Jørgen Kragh

Pænt go' aften i herreværelset

Jeg har fulgt tråden om udfeltningsanlægget, og da nu udfletningen ved Roskildevej blev taget op, kom jeg til at undre mig.

1.
Der er tre (3) spor der der går under banen Valby-Vanløse. Det kunne for så vidt være OK: 2 spor Vigerslev-Frederiksberg og så "den lave bane", men alle kort jeg har set, viser at "den lave bane" gik på nord/østsiden af banen Valby-Vanløse. Altså skal den ikke under broen vel, så hvad er det 3. spor, man ser?

2.
Hvis billedet er taget mod S,V altså i retning mod Vigerslev, ville jeg forvente at se "den lave bane" til venstre, men der er intet at se, og jeg kan ikke rigtigt få det til at stemme med billedet skulle være taget mod Frederiksberg, dvs. "den lave bane" er skjult bag dæmningen. Det er højrekurven lige efter broen der generer mig. Den passer ikke mod Frederiksberg, men passer mod Vigerslev. Er det bare perspektiveti billedet der snyder mig?

mvh

Jørgen

Jeg prøver igen, efter at have vendt mig!

Pænt g'aften, Jørgen m.fl.

Billedet er taget mod sydvest, ja. Den lave banes tilslutning ligger tv. lidt bag fotografen. Muligvis er det et afløbsspor (sandspor), der skimtes yderst til venstre, men billedets opløsning er ussel, så det er svært at tyde. Det venstre af de tre spor er hovedsporet fra Valby Gasværk station, mens de to spor til højre er dobbeltsporet fra/til Vigerslev station. I baggrunden under broen ses et af de hvide byggeforeningshuse ved Valby Langgade-Remisevej.

Så kom det vist på plads.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak