Så er der mulighed for soldaterhistorier!

af Steffen Dresler, 27/2 2023, 16:29 (653 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Det ER to forskellige besøg/anledninger

Ikke som jeg ser det. Ved både "mit" og arkiv.dk's billeder er anledningen tydeligvis et kongebesøg - i Slagelse.

Ja, det kan da godt være Slagelse begge to, men på to helt forskellige tidspunkter. Hvorfor skulle Kongen have en ældre type M/47 på ved ankomst og en ny type M/47 lidt senere og anlagt som Parade med store ordner og sabel. Normalt er man påklædt til det man skal ved ankomst. Dronningens påklædning er jo også anderledes samt ikke mindst hendes udtryk i ansigtet!!

Og hvis Slagelse og en dags besøg ville jeg da tage bilen!!!

"Dit" billede har Kongen en ældre udgave af udgangsuniformen M/47 med (som MN nævner) en ældre uniformskasket.
På udgangsuniformen er anlagt ganske almindelige "sild", ordens- eller medalje bånd over venstre brystlomme. Det ER DAGLIGDAGS udgangsuniform. Kongen bærer - har fået - en "Kommandostav" (Blærerøvs stav) med sølv top og bund. IKKE reglementeret jf. uniformsbestemmelserne, men brugt - efter krigen - efter engelsk mønster af officerer med kommando tillagt (CH gruppen).

Ja, dagligdags. Brugte kongen ikke det, når han rejste med tog?

Har ingen anelse.


Staven er vel til at dirigere Ingrid med.

Nok snarere til at værge sig med!!

Den har INTET at gøre med den tyske "Marskalstav" (eller UK), der var et højhedstegn for personer med Marskalrang, Göring, Rommel, Montgomery etc.

På Slagelse billedet er det i anledning af en officiel anledning, kirkelig handling, Parade, overrækkelse af et og andet etc., hvor der bæres "lille Galla". Her har kongen nemlig anlagt "store ordner" hvortil hører sabel.


Hvilke et af Slagelse-billederne mener du? "Mit", som andetsteds i tråden er identificeret til Perron 2 på stationen, eller arkiv.dk's billede ude fra byen?

Dit billede er perronbilledet, altså det første og det spørgsmålene udsprang af. Det andet er det senere billede nede fra byen med store ordner og sabel anlagt.


Kommandostaven kan ikke adskilles, men ved flere "kunstfærdige" stave, kan toppen skrues af og i staven er der udboret et hul, hvori der kan sidde en glasbeholder med noget "helsende" og toppen kan bruges som et lille bæger. Se SÅ er den jo anvendelig.


Absolut! Bør findes i enhver rigtig mands garderobe.

I UK anvendes staven også af Warrant Officers, RSM mv. kom kommandotegn, til at slå dumme soldater over rygstykkerne med!!

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak