En togfører... kasse?

af Georg Schmidt, 27/2 2023, 11:56 (571 dage siden) @ Jan K.

Godt nok ikke den tid du spørger til, men jeg kan da fortælle hvordan vi gjorde på Århus og Fredericia rangerbanegårde i start/midt 80rne. Det var efter togførertiden, så det var lokomotivføreren der fik togets papirer overleveret på afgangsristen. På kontoret havde vi et "dueslag" hvor vi sorterede fragtbrevene op strækningsvis, så de var lettere at finde når vognlisten skulle krydses af. Vi benyttede et plastomslag med to lommer.
[image]
Her for at illustrere et internationalt fragtbrev anbragt i en såkaldt "fodpose". I denne fodpose kunne også anbringes andre papirer tilhørende fragtbrevet.
[image]
Når fragtbrevene og andre papirer som følgesedler på tomme vogne m v var fundet , stoppede vi den tomme lomme ind over venstre del.
[image]
Her det færdige resultat med det røde plastomslag til lokoføreren med bremsesedlen og evt. særtogsanmeldelser, LA-rettelser eller meddelelser om farligt gods.
[image]
Ikke DSB men alligevel dog papiroverlevering fra stationsforstander Birger Jensen på Odder station til godstoget i 1974, hvor man i dagens anledning havde lånt en MT af DSB.
M v h
Georg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
DB CargoIndsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak