Avatar

Sporvej (Linie 4/14) ved Klampenborg !

af T. Rithmester @, Struer, 27/12 2022, 16:39 (633 dage siden) @ Michael Deichmann

Det var oprindelig linie 4 fra De Kjøbenhavnske Sporveje, der havde en linie fra Rådhuspladsen over Farimagsgaderne, Østerbrogade og Strandvejen og efterhånden helt til Klampemborg, hvor de fik en vendesløjfe nedenfor Belevue.
I 1908 afkortes linie 4 til Svanemøllen og en ny linie 14 kører parallelt fra Rådhuspladsen til Klampenborg. Nu er det Københavns Sporveje (KS) der står for driften.
Du kan læse hele linie 14's livshistorie som sporvej på den side jeg linker til ovenfor. Den udvides frem til 1949 ud mod Vanløse (altså i den anden ende). I 1949 kortes linien af of vender ved Charlottenlund (Cafeen Jorden rundt lå midt i vendesløjfen og ligger der endnu). Allerede 1951 afkortedes den yderligere til Calissensvej i Hellerup (hvor linie 1 også vendte).

Som den "jyske tranlampe" jeg er ;-) Har jeg mere end ualmindeligt svært ved at finde rundt i Københavnsområdet, men tak for links (som NM også har bragt) og forklaring, de giver trods alt en vis forståelse :-) Men familiær med Københavnsområdet, ja det bliver jeg nok aldrig :-D

--
Med venlig hilsen

Thomas Rithmester


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak