Svend Jørgensen fotos

af Steffen Dresler, 5/9 2022, 13:54 (746 dage siden) @ Niels Munch

Kære Niels og alle i andre læsere!

Jeg er ganske enig med NM i, at hvis førstehåndsindtrykket viser en tydelig fejl er det ærgerligt for opfattelsen af troværdigheden til senere informationer, også selvom en muligvis menings forstyrrende slåfejl, DSB hhv. DBJ (LNV kan jeg dog overhovedet slet ikke finde ud af!!!!). Og her kommer et forbudt udtryk ind nemlig: ” Disziplin heißt Kontrolle ”. Man kan IKKE selv læse kontrol/korrektur.

Jeg kender ikke til de enkelte bidragsyderes (NSJK, DJK, BB, DMJU mv.) arkiv- og arbejdsmetoder, men går stærkt ud fra, at billedinformationerne bygger på fotografens notater og hvor vi netop her på siden tydeligt kan se problemerne med manglende informationer, i bl.a. i de evindelige fæstningsbilleder ("Borg" billeder)!

Hvordan man skal løse opgaven ved jeg ikke – jo, men den koster penge – og det er jo ikke ligefrem det, der ikke er for mange af i ”Banebasen”. På den anden side er jeg sikker på, at de steder jeg kender til, sidder der dedikerede personer, der ud fra bedste evne og ikke mindst erfaring, prøver at gøre et så godt som muligt stykke arbejde i.f.m. datering, sted, motiv mv. når disse ikke haves. Og her er det vel ingen skam at få hjælp bl.a. fra siden her, når det spidser til. Danmarks jernbanemuseum gør det med ”Jernbanekilder”, så hvorfor ikke?

Jeg var for år tilbage med til at steds- og tidsbestemme, dele af forsvarets kæmpestore billedarkiv. Her var der oprettet et bibliotek/folder, hvor ”besværlige” billeder blev lagt ud, så alle kunne gå ind og hjælpe. Altså når du i ”dine” billeder løb ind i en opgave, så at sætte den/det ind i det bibliotek/folder med problem billeder, ”hjælp mig”. Det virkede.

Men som sikkert også med Banebasen, røg man af og til ind i billeder, en eller anden ”vidende” myndighedsperson havde bestemt hvad det var, selvom det var tydeligt for alle, at det var det IKKE! Og sådanne billeder findes der i tusindvis af m.h.t. jernbane- og jernbanerelaterede billeder. Altså også kontrol ved allerede "navngivne" billeder; "kan det nu også være korrekt"!!

Så jeg bevarer troen til et kommende godt historisk billedarkiv/base og hvis jeg opdager ting der synes uregelmæssige, kan man jo skrive frem med et forslag til rettelse og hvorfor.

Bedste hilsener

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Veterantog kalenderBillige jernbane T-shirts

DB Cargo

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak