Avatar

Hjælp til stedfæstelse - 1951 - billede 1-3

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 25/1 2013, 17:51 (4284 dage siden)

I hæftet "DANSKE STATSBANER 1951" skriver daværende generaldirektør Emil Terkelsen:

"Når talen falder på Statsbanerne, er det vel sandsynligt, at de fleste i første række tænker på personbefordringen. Vore lyntog og andre hurtigtog, S-togene og de dieselelektriske motortog, de gennemgående tog i forbindelse med udlandet, der altid vækker udlængsel blot i forbifarten, vore store færger og vore festligt-røde automobiler. Dette er ganske naturligt: Vi befordrer næsten 100 millioner rejsende årligt. Mange rejser dagligt, og mange andre benytter togene hyppigt på rejser i vidt forskellige anliggender. Indtægten af vor personbefordring var sidste driftsår over 200 mill. kr.
Statsbanerne er imidlertid ikke personbefordring alene. Sidste driftsår befordrede vi over 7 millioner tons gods m. v. (mod under 5 millioner i det sidste år før krigen), og vor indtægt af disse befordringer androg ca. 140 mill. kr. Selv om ikke alle direkte er forsendere eller modtagere af gods, kan det dog med stor sikkerhed hævdes, at godsbefordringen over banerne er en betydningsfuld faktor i samfundets daglige liv.
Vi har valgt i vor nytårshilsen i år at vise billeder fra den i almindelighed mere uænsede side af vor virksomhed, som godsbefordringen er. Med den af flere forhold dikterede stærke begrænsning har vi langtfra kunnet skaffe plads til billeder fra alle vore forsendelses-grupper. Der er søgt valgt nogle af de mere betydningsfulde og typiske, men andre kunde med føje påberåbe sig lige så stor ret til at være med.
Hæftet skal imidlertid ikke opfattes som en udtømmende redegørelse, men blot som en hilsen fra vor landsomspændende arbejdsplads til gamle trofaste kunder, til nye, forhåbentlig også tilfredse kunder, og til "endnu ikke-kunder", der - ligesom vi - har bekendtskabet til gode."

Hæftet indeholder 30 billeder af forskellige "forsendelses-grupper". Nogle af billederne lader sig ikke umiddelbart stedfæste, men måske kan forum være behjælpelig?

Flere billeder følger lejlighedsvist.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Billede 1. Tekst: "Landbrugets transporter spænder fra kunstgødningen - ifjor ca ½ mill. tons fra fabrik eller import -"

[image]
Billede 2. Tekst: "- til halmen, i visse år med halmmangel i nogle landsdele. Store transporter i kort tid og til lave fragtsatser."

[image]
Billede 3. Tekst: "Sukkeret spiller en betydelig rolle i vore transporter - først roerne til fabrikken og roeaffaldet tilbage til producenterne -"


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Den Lille Blå Kat

Den Lille Blå Kat. Pris 170 kr.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak