Jernbaneentusiasmens fremtid?
Kære Ivar
BINGO! Det er nemlig lige det der bl.a. også skal til. Der skal ske noget, der skal fortælles noget, der skal være noget at se på (sanserne) og det skal være professionelt. Ellers bliver det Nationalmuseets daværende flinte pile samling om igen, lang, støvet og kedelig. Det kræver mange steder nytænkning, ”nu har det jo kørt sådan i ……..år, så hvorfor ændre noget der virker”? Og det er netop bl.a. denne tankegang der kan ødelægge, fordi de mennesker der benytter dette kan huske hvordan det var (næsten), har minder og kan drømme lidt. For øjeblikket er det jo dem der slæber børnebørnene afsted (morfar jeg keder mig). Men når de er væk ad åre, hvad så?
Altså nytænkning og samspil med også andre, biler, hestevogne, busser, både (flyvemaskiner) folklore, andre udstillinger, traktor træf (gud forbyde det bliver med Teslaligende køretøjer), sightseen o.s.v.
Jeg VED godt at dette sker af og til (årligt) på f.eks. Græsted marked, Sporvejsmuseet og selvfølgelig Danmarks Jernbanemuseum. Og så må man vende sig til, at der skal tjenes penge og at man derved gør noget, som den selvbestaltede garbadinebukseklædte ”eneretsbruger” af museerne ikke synes om. F.eks. Thomas tog på DJM. For børn ja, noget med museet at gøre, næppe, men det er tog og det skæpper bandeord i kassen, så alt det andet de garbadinebukseklædte synes om den (måske) ene gang de besøger, kan bevares og bruges.
Så ja, det kommer nok til at koste en klub eller to/tre i fremtiden, hvis de ikke har noget at byde på andet end ”frem og tilbage” (ellers udmærket i gamle dage) . Samarbejde og så kræver det FORMIDLING over norm.
Med venlig hilsen og god weekend i 2 meters afstand
Steffen Dresler