Avatar

Dobbeltspor Tønder-Niebüll

af Ove Nygaard, 18/1 2013, 15:35 (4291 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Der var dobbeltspor fra Tønder i retning mod Niebüll fra omkring 1908-10 til 1930.


Se, det var nyt for mig. Mange tak for oplysningen. Jeg vidste, at der har været dobbeltspor Padborg-Tinglev men vidste ikke, at det også har været tilfældet Tønder-Niebüll.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Kære Knægt.

Jo, din gamle ven og "grænsedoc" 1973 - 1989 (31.12.1989 kl. 23.59½) må have glemt at indføre dig i denne viden. Dobbeltsporet blev anlagt for at befordre de mange feriegæster fra Stortyskland til Sild (Sylt), hvilket skete via Niebüll-Tønder H og videre til Højer Sluse, hvorfra der var færgeforbindelse til Sild (Sylt).
Da dæmningen (Hindenburgdamm)til Sylt blev anlagt og ibrugtaget ca 1927 som dobbeltsporet, var der direkte forbindelse fra Niebüll til Westerland, og toggangen til Tønder H sygnede hen. Strækningen mellem Niebüll og Westerland er idag stadigvæk kun dobbeltsporet på selve dæmningen, og der afvikles en ret så intensiv toggang med bl. a. biltog, som skulle være en god forretning for DB.
Jo, Tønder har haft sin storhedstid med tog i 4 retninger. :-D
Bedste hilsener

Ove af Erritsø


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak