Avatar

Joen Jensen billeder - AHB

af Jørgen Schwartz, Tranbjerg J, 10/1 2013, 10:34 (4299 dage siden) @ Lars Henning Jensen

Det er ikke så tit, jeg løser mine egne opgaver men i dag vil jeg gøre en undtagelse.

[image]
Billede 3. Ingen oplysninger. Det må være Hvalpsund men hvilken skinnebus?


I AHJ mappen har jeg netop fundet nedenstående billede, der viser afgangen fra Hvalpsund med AHB-toget oprangeret af AHJ SM 6 og AHJ SB 18.

[image]


Tanken er da nærliggende, men jeg tror bestemt, at du tager fejl
- prøv at se nærmere på fronten af Sm'en, "vinterdækkenet" over køleren sidder anderledes, og vinduesviskeren, der sidder tydeligt lodret nedover ruden på det første billede, ses ikke på det andet. Og på det andet billede er der en plet på taget over fronten, som ikke ses på første billede.

Endelig mangler bilen foran "kiosken" på havnen, men den kan selvfølgelig være kørt ...

vh
LHJ

"Vinterdækkenet" på øverste billede er bredere og er i den ene side bundet fast til den nederste lanterne. På billedet af AHJ Sm 6 er "dækkenet" smallere og dækker kun for hullet til køleren. Fandt to billeder af AHJ Sm 6 på side 48 og 49 i Joen Jensens egen bog "Strejftog VIII - Mennesker og maskiner" (bane bøger) som nok er taget ved samme lejlighed som det nederste billede i Hvalpsund. Her ses også pletten på taget over førerpladsen og det smallere "vinterdækken". Et bud på øverste billede kunne være AHB Sm 13. Der er et billede i Lars Viinholt-Nielsens bog "Strejftog IX - Der var engang..." (bane bøger) på side 104 hvor AHB Sm 13 ses på drejeskiven i Hvalpsund. Der kan det ses at "vinterdækkenet" er af samme størrelse og fastgjort på samme måde som på øverste billede.

Mvh Jørgen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Norske lokomotiver
Norske lokomotiver

Her er en oversigt over alle norske lokomotiver, fra det første damplokomotiv, der blev sat i drift på privatbanen Norsk Hovedjernbane i 1854, til de nyeste el- og diesellokomotiver hos CargoNet og CargoLink. Listen inkluderer også NSBs smalsporede damplokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak