Joen Jensen - Köf og MH - Billede 4

af Niels Munch, 6/11 2012, 17:28 (4335 dage siden) @ Tommy Nilsson

[image]
Billede 4.
DSB MH 379. Ingen oplysninger haves. Amagerbanen?

Det er Kastrup Station, rangertrækket kommer fra Kastrup Havn. Den hvide bygning i baggrunden tilhørte opr. Dansk Porcelænsfabrik og er opført i 1916. Porcelænsfabrikken blev i 1933 overtaget af Norden som fortsatte produktionen her til 1938, hvorefter den blev flyttet til Valby. Norden indgik senere i Bing og Grøndahl.
Fabriksbygningen blev herefter benyttet af cykelfabrikken "Hamlet". Cykelfabrikken Hamlet fremstillede endvidere knallerter og motorcykler. I 1944 flyttede fabrikken midlertidig til Lyngby, men vendte tilbage igen efter krigen. I 1957 blev cykelproduktionen flyttet til Dansk Cykleværk A/S i Nørre Åby på Fyn. Tårnby Kommune ejede bygningen indtil SAS overtog den i 1984 og renoverede den smukt og fastholdt den oprindelige stil.

Kilde: http://www.taarnbybib.dk/forside/stads-_og_lokalarkivet/glemmer_du/de_frste_industrier_... .

Se også: http://evp.dk/index.php?page=syrevej---kastrup - nederst.

Efter overtagelsen 1974 af AB lod DSB banens spor modernisere, stadig i grusballast; det kunne se ud, som om sporsaneringen netop er gennemført.

Havnesporet lå med ret gode 37 kg/m skinner, som Østbanen a/s efter aftale med Ørestadsselskabet hjemtog som sporrammer til Hårlev.

M.v.h.
Niels


Tante Edit har suppleret.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

De danske gasværker og banerne omkring

De danske gasværker og banerne omkring. Pris 330 kr.

Læs mere
Indsend billederOSJS SM14

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak