Struer Havn billetsalgssted - En lille "nød"
Struer havn billetsalgssted, med nævnte bygning til højre i billedet, udateret (thr)
Udsnit af ovenstående billede (thr)Her ser vi jo perronforkanten til venstre i billedet. Umiddelbart ved perronen, bag rambukken, ser vi jo noget af en bygning, måske en gammelvogkasse ?. Til højre ser vi jo så omtalte træbygning samt stationsskiltet, men ingen perron ved denne bygning.
Så er det jo jeg bliver nysgerrig, for er bygningen til højre nu også den gamle ekspeditionsbygning ? Umiddelbart vil jeg jo sige at det må være bygningen ved perronen. Men hvis ikke det er bygningen til højre, hvad har dennes funtions så været ?
Kære Thomas
Her har vi et billedet fra 1921. Billedet har også været vist i Morten Flindt Larsen: Flere forsvundne stationer, 1994.
Morten skriver om billedet:
"Oprindeligt måtte Thybanens tog fra Struer bakke ud af stationen til ved maskindepotet, hvorefter de under megen klokkeringen måtte rangeres via Struer havn inden de kom ud på fri strækning. For at kunne give Struers borgere mfl en mindre 'molboagtig' rejseoplevelse, åbnedes i 1894 et filialbilletsalg af Struer station benævnt Struer Havn. Her placeredes en kort træperron samt fra 1899 et venteskur. Billetter til stationer på Thybanen kunne købes i DSBs og toldvæsenets kontorbygning, der lå ved siden af standsningsstedet. I 1923 forlagdes linien til det løftede bane- og broanlæg, der ses under anlæg bagved bygningen. Den pudsige havneekspedition ophørte hermed. Nedrivningsår ukendt."
Klik på billedet for højere opløsning.
Spørgsmålet er så nu: Hvad er det vi ser på billedet fra 1921? Er det venteskuret helt ude til venstre i billedet? Og hvis det er, så har vognkassen på dit billede jo nok ikke en venteskursfunktion. Og er den store, lange bygning DSBs og toldvæsenets kontorbygning? Og hvis Mortens oplysninger skal tages for pålydende, så er "ekspeditionsbygningen" på dit billede slet ikke et billetsalgssted, men kun et venteskur.
Ak ja, det er ikke nemt. Men det er spændende
Med venlig hilsen
Thomas Boberg Nielsen