Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

Trafikpolitik

- Region Sjælland vil have direkte togforbindelser til København fra Nakskov
Gå ned Sider: 1 ... 4 5 [6] 7
Citat fra: Niels Bak Dato 14/04-25, 12:42
Citat fra: anho Dato 13/04-25, 12:07Her på forum har jeg set en tendens til at taktkøreplaner er meget populære - og det selvfølgelig med god grund. En taktkøreplan gør at passagererne altid ved hvornår det næste tog afgår, og gør det langt lettere at rejse med det offentlige til dagligdag, når man ikke engang behøver at tjekke rejseplanen hvis bare man har taget turen et par gange før inden for den samme køreplansperiode. Derudover kan en veltilrettelagt taktkøreplan sikre gode skiftemuligheder mellem tog, hvis infrastrukturen altså er i orden.

Schweiz benytter i vid udstrækning stive taktkøreplaner, og det fungerer enormt godt for dem. Schweiz er et af de to lande i verden der er bedst kendt for velfungerende jernbaner.

Men det er også værd at kaste et blik på det andet af de to lande: Japan. I Japan er taktkøreplaner et meget, meget sjældent syn. Selv de toglinjer hvor man kan finde en tilnærmelsesvis taktkøreplan i dagtimerne, bliver denne typisk smidt helt ud af vinduet i myldretiden. Se for eksempel Keiyō-banen, en forstads- og regionalbane i Tokyo-området på 43 kilometer. Fra togene starter klokken 4:50 og helt frem til klokken 9 kører der i udadgående retning kun stoptog (op til 18 i timen) og én enkelt særekspres. I samme tidsrum kører der i indadgående retning seks særekspresser (som kræver særskilt billet) og 4 almindelige ekspresser (som ikke kræver dette).  Fra klokken 10 til 16 kører banen næsten i en taktkøreplan, som er nær identisk i begge retninger. Der er færre tog samlet set, men betjeningsmønsteret er mere varieret - stoptog mellem Tokyo og Soga (hele banens længde), stoptog mellem Tokyo og Kaihimmakuhari (cirka 2/3 af banens længde), og eksprestog der kører hele banens længde og så videre ud til fjernere destinationer - alle sammen i halvtimesdrift. Dertil stoptog der kører cirka halvdelen af banens længde før de drejer fra til Musashino-ringbanen, i stiv 20-minuttersdrift. Dertil en særekspres hver anden time. Fra cirka klokken 17 forsvinder de almindelige ekspresser i udadgående retning, mens antallet af stoptog og særekspresser stiger markant.

Eller man kan se på Tokyo Monorail - i myldretiden kører der kun stoptog, og det i meget høj frekvens. I dagtimerne uden for myldretiden er der i stedet differentieret drift med stop- og eksprestog, og det oven i købet med en overhaling undervejs på strækningen, men antallet af tog pr time er lavere.

Højhastighedsbanen Tokaido Shinkansen har faktisk en rimelig stiv taktkøreplan (stoptog hver halve time, hurtigtog hver halve time, og ekstra hurtige hurtigtog hvert kvarter), som kun sådan rigtig bliver brudt i de tidlige morgentimer og sene aftentimer. Selv i morgenmylderet er det primært i form af ekstra tog, med kun begrænset forskubbelse af de normale tog. Men den er det eneste eksempel jeg umiddelbart kan komme på i Japan, og jeg har brugt ret lang tid på at kigge igennem japanske køreplaner...

Alt dette tillader jo selvfølgelig at man bedre kan tilpasse sig passagerefterspørgslen som den ser ud på det givne tidspunkt. Om morgenen er der rigtig mange passagerer, så der prioriterer man høj frekvens for at maksimere kapaciteten. Dette betyder mange stoptog og kort ventetid, men længere rejsetid. Midt på dagen er der mindre pres på skinnerne, så der kan man sænke frekvensen og i stedet tilbyde passagererne kortere rejsetid for at øge attraktiviteten.

Jeg mener det er Hjalmar Christiansen på DTU, der har lavet noget forskning, som viser, at ujævn takt koster temmelig mange passagerer - altså at linjer, som fx kører i 20-40 minutters intervaller i modsætning til halvtimestakt har væsentligt færre passagerer. Årsagen er formentlig, at afgangstidspunkterne er sværere at huske, og nogle derfor skal ind og planlægge rejsen hver gang, eller hvis de bare møder frem, når nu arbejdsopgaverne er løst for i dag, så bliver ventetiden halvdelen af gangene væsentligt længere. Myldretidstog uden for takten kan man så selvfølgelig sagtens lægge oven i, hvis der er kapacitet til det.

Jeg tror konklusionerne stammede fra de Nordsjællandske privatbaner, og her er det nok også lidt svært at sammenligne direkte med Japan. Jeg kender ikke det område, du henviser til, men i hvert fald dele af landet er så tæt befolket, at privatbiler ikke er noget realistisk alternativ til toget. Og så skal folk jo nok finde ud af at møde op til de tog, der kører, især hvis de er så tætte, at det begynder at ligne metrodrift i myldretiden.

Ja, frekvensen er absolut et vigtigt element også. Hvis der kun kører to tog i timen ville jeg helt sikkert favorisere en stiv taktkøreplan. Men hvis man har en enkeltsporet strækning hvor krydsningsstationerne er lidt dårligt placeret, så kan man sagtens forestille sig et eksempel hvor man kan køre 2 tog i timen med taktkøreplan, eller 3½ tog i timen ved at bryde de faste minuttal. Så begynder det at blive en relevant overvejelse. At køre i takt er absolut en god ting, men i nogle tilfælde kan det udelukke andre tiltag der kunne give lige så stor eller større gevinst.
De japanske eksempler, i hvert fald i byområder, har typisk en mere-eller-mindre stiv køreplan i weekender og i dagtimer fra klokken 9 til 16, mens det kun er i myldretiden på hverdage at køreplanen bliver noget kaotisk fordi de bare stopper så mange tog ind som de kan finde plads til.

S-togsnettet ville ikke drage fordel af sådan en løsning, da det i forvejen er ved noget nær maksimal kapacitet i den centrale strækning, selv med den nuværende taktkøreplan. Det skyldes blandt andet at mange linjer samler sig til én indre strækning; der kan således være rigeligt kapacitet til at køre lokal- og eksprestog på grenene, selvom der ikke er mere plads i stammen. I Japan er der typisk mindre forgrening, men eksprestogene springer over væsentligt flere stationer og derfor medfører de et større fald i kapacitet. I myldretiden kan man ikke tåle dette fald i kapacitet og er nødt til at sløjfe de fleste eksprestog for at drive metro-lignende drift i stedet.
Den nærmeste pendant i Danmark ville nok være regionaltogene der kommer ind til København fra vestbanen: her kunne man forestille sig et system hvor flere tog standser ved alle stationer i morgenmyldretiden i indadgående retning, for til gengæld at kunne køre et samlet set større antal tog - og så bevare det nuværende taktsystem uden for myldretiden. Det er selvfølgelig et tænkt eksempel, for selv om dette ville give plads til flere tog på Vestbanen, er der ikke plads på København H til at modtage de tog.
Et andet eksempel kunne være Svendborgbanen, hvor togene kører overfyldt i myldretiden. Men der er bare ikke nok krydsningsstationer i den sydlige ende til at man kan køre flere tog end man gør i dag, selv hvis man bryder taktkøreplanen.

Hvis man ønsker at bryde takten, så skal det selvfølgelig være fordi der er en større gevinst at hente - typisk i form af højere frekvens - ved ikke at køre i takt.

En del strækninger i Danmark er i nyere tid også blevet optimeret til halvtimesdrift i forhold til placering af krydsningsstationer og nedlæggelse af dem, der ikke ansås for nødvendige

Mvh Matias
www.Tognål.dk - pins og slipsenåle med masser af danske og svenske tog

Citat fra: Niels Bak Dato 14/04-25, 12:34
Citat fra: nj_kruse Dato 12/04-25, 19:20
Citat fra: Niels Bak Dato 24/02-25, 18:22
Citat fra: nj_kruse Dato 23/02-25, 21:08
Citat fra: Niels Bak Dato 10/02-25, 19:22
Citat fra: nj_kruse Dato 10/02-25, 16:55Lokaltogs kommende batteritog kan trods alt køre 160 km/t under køreledning. Et tog som kører 160 km/t uden stop, burde godt kunne følge med et IC5, som kører stoptog. Et tog fra Nakskov kunne køre uden stop fra Nykøbing Falster til Køge, hvor det kobler sammen med tog fra Roskilde og Stevns.

Jeg kan se et helt tårn af problemer.

Den størrelse tog, som det er relevant at køre på Lollandsbanen, er for lille til hovedstrækningen. Hvis der ikke kobles et sæt eller mere på i Nykøbing eller aller senest Næstved, vil folk stå som sild i en tønde.

Derudover så vil det optage en kanal på en bane, som, efter Femern åbner, bliver tæt trafikeret med en skønsom blanding af regionaltog, godstog og internationale tog. Indtil toget så drejer fra mod Køge, som er enkeltsporet Næstved-Køge-Køge Nord og igen trafikeret tæt på kapacitet. Selv hvis den følger lige i halen på et stoppende regionaltog, så vil det kræve, at modkørende tog holder ved krydsningsstationer og venter på begge tog, med en tilsvarende køretidsforlængelse og grus i den videre køreplan til følge.

Og til sidst turen ind ad ny bane, hvor togets langsomhed endnu en gang er et problem.

Og ja, det er ikke noget, som ikke kan løses med investeringer i infrastruktur og nyt/mere materiel, men så er vi i hvert fald ude over de nemme snuptagsløsninger og inde i næste infrastrukturplan.

Fra Nykøbing Sj ville på sigt give noget mere mening.

Her skal man i forvejen til at finde ud af, hvordan man skal befare banen til Kalundborg, når IC3 går på pension. Batteritog bliver givet løsningen (jeg kan ikke huske om det faktisk er besluttet). Og skal man ud og købe nye tog til det alligevel, så kunne det give mening at købe samme type til Odsherredbanen også, og så koble dem i Holbæk. Det passer med, at man har to yderstrækninger med et mindre antal passagerer, og man får så lange tog nok til strækningen fra Holbæk og ind. I dag kører man med overkapacitet mod Kalundborg. Desuden er fællesstrækningen med det nationale banenet fra Roskilde og ind meget kortere, og dermed ville et tog, som kører med lidt lavere hastighed, muligvis være et mindre problem, især efter at lyntogene er flyttet til ny bane.

Når toget ikke standser kan det ikke blive overfyldt. Hvis det afgår fra Nykøbing Falster 5 minutter før et DSB stoptog, så kan eventuelle overskydende passagerer blot vente på DSB toget. Dette tog er ikke nødvendigvis hurtigere end DSB toget fordi der skal ventes på krydsning på lille syd og på de tog der kobles sammen med.

Der kører færre tog syd for Næstved fordi Kystbanetogene vender i Næstved. Det er 2 tog færre i timen.

Der har kørt masser af dobbeltdækkere på ny bane.

To tog lige efter hinanden på en enkeltsporet bane, som begge skal krydse med et modkørende tog er altså stadig en meget ringe løsning, som koster rejsetid i begge retninger. Som minimum må det skulle over Ringsted.


To tog lige efter hinanden er din fixe ide. Der er masser af stationer hvor man kan krydse. Regionaltoget skal naturligvis ikke ændre minuttal for et tog, som måske kun kører 3-4 gange om dagen.

Næ det havde jeg sådan set fra dig. Du skrev det skulle afgå fem minutter før et andet tog. Det er på en enkeltsporet bane to tog lige efter hinanden.

For der er ikke "masser af krydsningsstationer". De ligger ikke med fem minutters mellemrum, og i spidsbelastningstiderne er kapaciteten på et bane som Lille Syd stort set opbrugt. Der er ikke plads til flere tog. Så det er ikke min fikse ide der er problemet, men din - altså pinedød at bruge kapacitet på at sende et kort, langsomt lokaltog direkte ad hovedbanen.
Din fixe ide, som jeg kaldte det, blev introduceret i dit første svar med en masse indvendinger mod den ide jeg luftede til at køre batteritog fra Nakskov til København. En af indvendingerne var at toget ville blive overfyldt og jeg foreslog så en afgang fra Nykøbing Falster hvor overskydende passagerer havde kort ventetid på et alternativ.

Ved nærmere eftertanke tror jeg ikke der er synderlig fare for at overfylde et batteritog. Omkring 25% af påstigere i Nykøbing Falster skal til København og det er næppe flere på strækningen mod Nakskov, så det må forventes at 75% stiger ud i Nykøbing Falster. Nykøbing Falster har i forvejen direkte tog til København, så der er ingen grund til at toget fra Nakskov er ovenud attraktivt. Det regulære tog fra Nykøbing Falster antog jeg ville køre over Ringsted.

Hvad der blev skrevet først kan ses i den citerede tekst ovenfor.

Citat fra: nj_kruse Dato 21/04-25, 19:41
Citat fra: Niels Bak Dato 14/04-25, 12:34
Citat fra: nj_kruse Dato 12/04-25, 19:20
Citat fra: Niels Bak Dato 24/02-25, 18:22
Citat fra: nj_kruse Dato 23/02-25, 21:08
Citat fra: Niels Bak Dato 10/02-25, 19:22
Citat fra: nj_kruse Dato 10/02-25, 16:55Lokaltogs kommende batteritog kan trods alt køre 160 km/t under køreledning. Et tog som kører 160 km/t uden stop, burde godt kunne følge med et IC5, som kører stoptog. Et tog fra Nakskov kunne køre uden stop fra Nykøbing Falster til Køge, hvor det kobler sammen med tog fra Roskilde og Stevns.

Jeg kan se et helt tårn af problemer.

Den størrelse tog, som det er relevant at køre på Lollandsbanen, er for lille til hovedstrækningen. Hvis der ikke kobles et sæt eller mere på i Nykøbing eller aller senest Næstved, vil folk stå som sild i en tønde.

Derudover så vil det optage en kanal på en bane, som, efter Femern åbner, bliver tæt trafikeret med en skønsom blanding af regionaltog, godstog og internationale tog. Indtil toget så drejer fra mod Køge, som er enkeltsporet Næstved-Køge-Køge Nord og igen trafikeret tæt på kapacitet. Selv hvis den følger lige i halen på et stoppende regionaltog, så vil det kræve, at modkørende tog holder ved krydsningsstationer og venter på begge tog, med en tilsvarende køretidsforlængelse og grus i den videre køreplan til følge.

Og til sidst turen ind ad ny bane, hvor togets langsomhed endnu en gang er et problem.

Og ja, det er ikke noget, som ikke kan løses med investeringer i infrastruktur og nyt/mere materiel, men så er vi i hvert fald ude over de nemme snuptagsløsninger og inde i næste infrastrukturplan.

Fra Nykøbing Sj ville på sigt give noget mere mening.

Her skal man i forvejen til at finde ud af, hvordan man skal befare banen til Kalundborg, når IC3 går på pension. Batteritog bliver givet løsningen (jeg kan ikke huske om det faktisk er besluttet). Og skal man ud og købe nye tog til det alligevel, så kunne det give mening at købe samme type til Odsherredbanen også, og så koble dem i Holbæk. Det passer med, at man har to yderstrækninger med et mindre antal passagerer, og man får så lange tog nok til strækningen fra Holbæk og ind. I dag kører man med overkapacitet mod Kalundborg. Desuden er fællesstrækningen med det nationale banenet fra Roskilde og ind meget kortere, og dermed ville et tog, som kører med lidt lavere hastighed, muligvis være et mindre problem, især efter at lyntogene er flyttet til ny bane.

Når toget ikke standser kan det ikke blive overfyldt. Hvis det afgår fra Nykøbing Falster 5 minutter før et DSB stoptog, så kan eventuelle overskydende passagerer blot vente på DSB toget. Dette tog er ikke nødvendigvis hurtigere end DSB toget fordi der skal ventes på krydsning på lille syd og på de tog der kobles sammen med.

Der kører færre tog syd for Næstved fordi Kystbanetogene vender i Næstved. Det er 2 tog færre i timen.

Der har kørt masser af dobbeltdækkere på ny bane.

To tog lige efter hinanden på en enkeltsporet bane, som begge skal krydse med et modkørende tog er altså stadig en meget ringe løsning, som koster rejsetid i begge retninger. Som minimum må det skulle over Ringsted.


To tog lige efter hinanden er din fixe ide. Der er masser af stationer hvor man kan krydse. Regionaltoget skal naturligvis ikke ændre minuttal for et tog, som måske kun kører 3-4 gange om dagen.

Næ det havde jeg sådan set fra dig. Du skrev det skulle afgå fem minutter før et andet tog. Det er på en enkeltsporet bane to tog lige efter hinanden.

For der er ikke "masser af krydsningsstationer". De ligger ikke med fem minutters mellemrum, og i spidsbelastningstiderne er kapaciteten på et bane som Lille Syd stort set opbrugt. Der er ikke plads til flere tog. Så det er ikke min fikse ide der er problemet, men din - altså pinedød at bruge kapacitet på at sende et kort, langsomt lokaltog direkte ad hovedbanen.
Din fixe ide, som jeg kaldte det, blev introduceret i dit første svar med en masse indvendinger mod den ide jeg luftede til at køre batteritog fra Nakskov til København. En af indvendingerne var at toget ville blive overfyldt og jeg foreslog så en afgang fra Nykøbing Falster hvor overskydende passagerer havde kort ventetid på et alternativ.

Ved nærmere eftertanke tror jeg ikke der er synderlig fare for at overfylde et batteritog. Omkring 25% af påstigere i Nykøbing Falster skal til København og det er næppe flere på strækningen mod Nakskov, så det må forventes at 75% stiger ud i Nykøbing Falster. Nykøbing Falster har i forvejen direkte tog til København, så der er ingen grund til at toget fra Nakskov er ovenud attraktivt. Det regulære tog fra Nykøbing Falster antog jeg ville køre over Ringsted.

Hvad der blev skrevet først kan ses i den citerede tekst ovenfor.

Uden at blande mig alt for meget i den lange debat, så er intentionen ikke nødvendigvis, at gøre livet nemmere for de 25%, af de nuværende rejsende, der skal videre mod København, men istedet, at forsøge at få nye rejsende til at vælge toget, ved at tilbyde et bedre produkt. Regionens generelle ønske om gennemgående tog til sine baner, skal også ses i en lidt anden sammenhæng, hvor man kan spare rejsetid på op mod 2x20 min om dagen for pendlere, og dermed gøre området mere attraktivt at flytte til, i takt med at huspriserne stiger og stiger jo tættere på København man kommer.

/Lasse

Citat fra: Lasse Toylsbjerg Petersen Dato 22/04-25, 13:51
Citat fra: nj_kruse Dato 21/04-25, 19:41
Citat fra: Niels Bak Dato 14/04-25, 12:34
Citat fra: nj_kruse Dato 12/04-25, 19:20
Citat fra: Niels Bak Dato 24/02-25, 18:22
Citat fra: nj_kruse Dato 23/02-25, 21:08
Citat fra: Niels Bak Dato 10/02-25, 19:22
Citat fra: nj_kruse Dato 10/02-25, 16:55Lokaltogs kommende batteritog kan trods alt køre 160 km/t under køreledning. Et tog som kører 160 km/t uden stop, burde godt kunne følge med et IC5, som kører stoptog. Et tog fra Nakskov kunne køre uden stop fra Nykøbing Falster til Køge, hvor det kobler sammen med tog fra Roskilde og Stevns.

Jeg kan se et helt tårn af problemer.

Den størrelse tog, som det er relevant at køre på Lollandsbanen, er for lille til hovedstrækningen. Hvis der ikke kobles et sæt eller mere på i Nykøbing eller aller senest Næstved, vil folk stå som sild i en tønde.

Derudover så vil det optage en kanal på en bane, som, efter Femern åbner, bliver tæt trafikeret med en skønsom blanding af regionaltog, godstog og internationale tog. Indtil toget så drejer fra mod Køge, som er enkeltsporet Næstved-Køge-Køge Nord og igen trafikeret tæt på kapacitet. Selv hvis den følger lige i halen på et stoppende regionaltog, så vil det kræve, at modkørende tog holder ved krydsningsstationer og venter på begge tog, med en tilsvarende køretidsforlængelse og grus i den videre køreplan til følge.

Og til sidst turen ind ad ny bane, hvor togets langsomhed endnu en gang er et problem.

Og ja, det er ikke noget, som ikke kan løses med investeringer i infrastruktur og nyt/mere materiel, men så er vi i hvert fald ude over de nemme snuptagsløsninger og inde i næste infrastrukturplan.

Fra Nykøbing Sj ville på sigt give noget mere mening.

Her skal man i forvejen til at finde ud af, hvordan man skal befare banen til Kalundborg, når IC3 går på pension. Batteritog bliver givet løsningen (jeg kan ikke huske om det faktisk er besluttet). Og skal man ud og købe nye tog til det alligevel, så kunne det give mening at købe samme type til Odsherredbanen også, og så koble dem i Holbæk. Det passer med, at man har to yderstrækninger med et mindre antal passagerer, og man får så lange tog nok til strækningen fra Holbæk og ind. I dag kører man med overkapacitet mod Kalundborg. Desuden er fællesstrækningen med det nationale banenet fra Roskilde og ind meget kortere, og dermed ville et tog, som kører med lidt lavere hastighed, muligvis være et mindre problem, især efter at lyntogene er flyttet til ny bane.

Når toget ikke standser kan det ikke blive overfyldt. Hvis det afgår fra Nykøbing Falster 5 minutter før et DSB stoptog, så kan eventuelle overskydende passagerer blot vente på DSB toget. Dette tog er ikke nødvendigvis hurtigere end DSB toget fordi der skal ventes på krydsning på lille syd og på de tog der kobles sammen med.

Der kører færre tog syd for Næstved fordi Kystbanetogene vender i Næstved. Det er 2 tog færre i timen.

Der har kørt masser af dobbeltdækkere på ny bane.

To tog lige efter hinanden på en enkeltsporet bane, som begge skal krydse med et modkørende tog er altså stadig en meget ringe løsning, som koster rejsetid i begge retninger. Som minimum må det skulle over Ringsted.


To tog lige efter hinanden er din fixe ide. Der er masser af stationer hvor man kan krydse. Regionaltoget skal naturligvis ikke ændre minuttal for et tog, som måske kun kører 3-4 gange om dagen.

Næ det havde jeg sådan set fra dig. Du skrev det skulle afgå fem minutter før et andet tog. Det er på en enkeltsporet bane to tog lige efter hinanden.

For der er ikke "masser af krydsningsstationer". De ligger ikke med fem minutters mellemrum, og i spidsbelastningstiderne er kapaciteten på et bane som Lille Syd stort set opbrugt. Der er ikke plads til flere tog. Så det er ikke min fikse ide der er problemet, men din - altså pinedød at bruge kapacitet på at sende et kort, langsomt lokaltog direkte ad hovedbanen.
Din fixe ide, som jeg kaldte det, blev introduceret i dit første svar med en masse indvendinger mod den ide jeg luftede til at køre batteritog fra Nakskov til København. En af indvendingerne var at toget ville blive overfyldt og jeg foreslog så en afgang fra Nykøbing Falster hvor overskydende passagerer havde kort ventetid på et alternativ.

Ved nærmere eftertanke tror jeg ikke der er synderlig fare for at overfylde et batteritog. Omkring 25% af påstigere i Nykøbing Falster skal til København og det er næppe flere på strækningen mod Nakskov, så det må forventes at 75% stiger ud i Nykøbing Falster. Nykøbing Falster har i forvejen direkte tog til København, så der er ingen grund til at toget fra Nakskov er ovenud attraktivt. Det regulære tog fra Nykøbing Falster antog jeg ville køre over Ringsted.

Hvad der blev skrevet først kan ses i den citerede tekst ovenfor.

Uden at blande mig alt for meget i den lange debat, så er intentionen ikke nødvendigvis, at gøre livet nemmere for de 25%, af de nuværende rejsende, der skal videre mod København, men istedet, at forsøge at få nye rejsende til at vælge toget, ved at tilbyde et bedre produkt. Regionens generelle ønske om gennemgående tog til sine baner, skal også ses i en lidt anden sammenhæng, hvor man kan spare rejsetid på op mod 2x20 min om dagen for pendlere, og dermed gøre området mere attraktivt at flytte til, i takt med at huspriserne stiger og stiger jo tættere på København man kommer.

/Lasse
Jeg tror bare det er ikke muligt med Nakskovbanen. Nakskovbanen har en lav kundegrundlag iforhold til hovedbanen og fordelen med hvordan det er nu er at Nakskovbanen får ikke hovedbanens forsinkelser som kommer til at være en stor problem når Fehmern åbner. Nakskovbanen er allerede attaktiv nok med halvtimesdrift i dagtimerne. (Jeg får kun halvtimesdrift i  myldretiden.)

Uden at have nogen mening om direkte tog fra Nakskov, så er det jo også et spørgsmål om at ture satse.
Hvem kommer første, muligheden, eller passagerne?

Hvis man har mere ens materiel, kunne man måske forsøge 6-12 måneder og se på udviklingen. Hvis ikke, så flytte materialet videre og prøve på andre lokale baner.

Citat fra: lomse Dato 23/04-25, 08:45Uden at have nogen mening om direkte tog fra Nakskov, så er det jo også et spørgsmål om at ture satse.
Hvem kommer første, muligheden, eller passagerne?

Hvis man har mere ens materiel, kunne man måske forsøge 6-12 måneder og se på udviklingen. Hvis ikke, så flytte materialet videre og prøve på andre lokale baner.
I så fald skal man gøre det klart og tydeligt, nok gentagne gange, at det blot er en forsøgsordning. Det er jo ifølge DSB deres bekymring at det efterlader skuffelse og negative følelser forbundet med en service, som ikke er permanent.


[/quote]
Jeg tror bare det er ikke muligt med Nakskovbanen. Nakskovbanen har en lav kundegrundlag iforhold til hovedbanen og fordelen med hvordan det er nu er at Nakskovbanen får ikke hovedbanens forsinkelser som kommer til at være en stor problem når Fehmern åbner. Nakskovbanen er allerede attaktiv nok med halvtimesdrift i dagtimerne. (Jeg får kun halvtimesdrift i  myldretiden.)
[/quote]

Konceptet på Lollandsbanen er næppe tiltænkt som fast integration af alle afgange, som det er konceptet med tankerne omkring Nykøbing S / Kalundborg overdragelse til Lokaltog. For Lollandsbanen har det i al fald tidligere været tiltænkt at "de tre myldretidstog" som DSB i al fald tidligere kørte fra Nykøbing F til København om morgenen og retur om eftermiddagen, kunne udgå fra Nakskov. Der er erfaringer fra ind- og udland på, at særlige "myldretidstog" med få standsninger og kort rejsetid, tiltrækker passagerer, også selv om man måske ikke skal anvende disse afgange hver dag.
I en "timemodels tankegang" vil der være fast 30 min drift hele dagen - eksempelvis afgang minuttal 00 og 30 mens de særlige myldretidstog vil afgå minuttal 25 og 55 (eller måske endda 29 og 59) og ankomme til endestationen lige efter det "normale" timemodeltog. Alle busforbindelser osv er bundet op på "minuttal 00 og 30" afgangene, så de her "skæve" afgange, er for folk, der "selv kommer til toget". Konceptet har eksisteret i mange år - og i dette tilfælde handler det primært om at tilbyde et attraktivt produkt med kort rejsetid og afhjælpe DSBs materieludnyttelse, hvor det generelt har været italesat af DSB, at der er brug for "mere materiel i myldretiderne, end det giver økonomisk mening at have" (for DSB).

Lasse

Citat fra: Lasse Toylsbjerg Petersen Dato 23/04-25, 10:00... afhjælpe DSBs materieludnyttelse, hvor det generelt har været italesat af DSB, at der er brug for "mere materiel i myldretiderne, end det giver økonomisk mening at have" (for DSB).

Men flytter det så ikke bare behovet fra DSB til Lokaltog, medmindre man accepterer at der kun er halvtimedrift i retning Nakskov->Nykøbing F om morgenen og Nykøbing F->Nakskov om eftermiddagen? Dertil har man togsæt og evt. personale der strander i København hele dagen og dermed ikke kan komme på værksted.

Anders

Citat fra: andersj Dato 23/04-25, 12:02
Citat fra: Lasse Toylsbjerg Petersen Dato 23/04-25, 10:00... afhjælpe DSBs materieludnyttelse, hvor det generelt har været italesat af DSB, at der er brug for "mere materiel i myldretiderne, end det giver økonomisk mening at have" (for DSB).

Men flytter det så ikke bare behovet fra DSB til Lokaltog, medmindre man accepterer at der kun er halvtimedrift i retning Nakskov->Nykøbing F om morgenen og Nykøbing F->Nakskov om eftermiddagen? Dertil har man togsæt og evt. personale der strander i København hele dagen og dermed ikke kan komme på værksted.
Her er en ide:
Fast forbindelse Nakskov - Rudkøbing - Svendborg, gennemgående tog Nykøbing F - Odense. Tunnelelementfabrikken ligger lige om hjørnet. Den forbindelse får ikke problemer med passagertal.

Citat fra: tgsen Dato 23/04-25, 15:29Her er en ide:
Fast forbindelse Nakskov - Rudkøbing - Svendborg, gennemgående tog Nykøbing F - Odense. Tunnelelementfabrikken ligger lige om hjørnet. Den forbindelse får ikke problemer med passagertal.
Tja. Hvor er de passager? Der er ikke engang en busrute den vej.... Måske findes de i din livlige fantasi... For alle forslag til rejser mellem Nakskov og Svendborg går via Storebælt...

Citat fra: steenth Dato 23/04-25, 15:39
Citat fra: tgsen Dato 23/04-25, 15:29Her er en ide:
Fast forbindelse Nakskov - Rudkøbing - Svendborg, gennemgående tog Nykøbing F - Odense. Tunnelelementfabrikken ligger lige om hjørnet. Den forbindelse får ikke problemer med passagertal.
Tja. Hvor er de passager? Der er ikke engang en busrute den vej.... Måske findes de i din livlige fantasi... For alle forslag til rejser mellem Nakskov og Svendborg går via Storebælt...
Jeg har tænkt mig at når den er færdig skal den medtages i Rejseplanen. Så kommer der også rejseforslag den vej.

Citat fra: steenth Dato 23/04-25, 15:39
Citat fra: tgsen Dato 23/04-25, 15:29Her er en ide:
Fast forbindelse Nakskov - Rudkøbing - Svendborg, gennemgående tog Nykøbing F - Odense. Tunnelelementfabrikken ligger lige om hjørnet. Den forbindelse får ikke problemer med passagertal.
Tja. Hvor er de passager? Der er ikke engang en busrute den vej.... Måske findes de i din livlige fantasi... For alle forslag til rejser mellem Nakskov og Svendborg går via Storebælt...
Det er derfor der ikke bliver problemer med passagerer - der kommer ingen...

Citat fra: Krabsen Dato 23/04-25, 16:14
Citat fra: steenth Dato 23/04-25, 15:39
Citat fra: tgsen Dato 23/04-25, 15:29Her er en ide:
Fast forbindelse Nakskov - Rudkøbing - Svendborg, gennemgående tog Nykøbing F - Odense. Tunnelelementfabrikken ligger lige om hjørnet. Den forbindelse får ikke problemer med passagertal.
Tja. Hvor er de passager? Der er ikke engang en busrute den vej.... Måske findes de i din livlige fantasi... For alle forslag til rejser mellem Nakskov og Svendborg går via Storebælt...
Det er derfor der ikke bliver problemer med passagerer - der kommer ingen...
Hele Lolland får normal pendletid til Odense. De kommer.

Citat fra: tgsen Dato 23/04-25, 16:37
Citat fra: Krabsen Dato 23/04-25, 16:14
Citat fra: steenth Dato 23/04-25, 15:39
Citat fra: tgsen Dato 23/04-25, 15:29Her er en ide:
Fast forbindelse Nakskov - Rudkøbing - Svendborg, gennemgående tog Nykøbing F - Odense. Tunnelelementfabrikken ligger lige om hjørnet. Den forbindelse får ikke problemer med passagertal.
Tja. Hvor er de passager? Der er ikke engang en busrute den vej.... Måske findes de i din livlige fantasi... For alle forslag til rejser mellem Nakskov og Svendborg går via Storebælt...
Det er derfor der ikke bliver problemer med passagerer - der kommer ingen...
Hele Lolland får normal pendletid til Odense. De kommer.

Bortset fra at de lige skal til Nakskov først.

Gå op Sider: 1 ... 4 5 [6] 7
DSB K 533

Danske privatbaner

Læs historien om:
Aabenraa Amts Jernbaner

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak