Citat fra: eyolf Dato 18/04-25, 11:30Det råder en utbredt skepsis i Tyskland mot hydrogendrift, noe som skal ha sin rot i erfaringene fra Hindenburg-katastrofen.
Næppe. Det lader til mere at være fordi brintdrift er yderst uøkonomisk.
Alle udregninger jeg har set hvad angår brintkøretøjer sammenlignet med elektriske viser at det kræver 3 gange så meget elektricitet per kilometer at køre et brintkøretøj som et elektrisk. Så alle driftsomkostninger med brændstof er mindst 3 gange højere. Og brintkøretøjer har ofte flere tekniske problemer fordi der er flere dele i undervejs i brinttankene og brændselscellerne der kan gå galt. For slet ikke at nævne hydrogentankene som også er yderst kostlige at installere sammenlignet med at koble på køreledninger på jernbanen, eller at bygge en lynlader til en bus eller lastbil.
Vi har jo også allerede haft 2 forskellige forsøg med brintbusser i Danmark. Et i Nordjylland med 3 busser og Et i København med 1 bus. Begge sluttede tidligt fordi de var alt for dyre i drift til at økonomien hængte sammen.
Så kort sagt, hvorfor så bruge en teknologi der både er mere kostbar og risikabel når alternativet ikke har disse problemer. Brintens eneste fordel er en hurtig genopfyldning i tanken, men batterier på bl.a. biler nærmer sig allerede over halvdelen af en brinttanks rækkevidde, og med hurtigere og hurtigere ladehastigheder på lynladere.
Det sted som jeg tror regeringen tænker på at bruge brint henne er dog nok mere som energilagring og til Power2X. Jeg har hørt om ideer om at gemme grøn energi som brint. Det ville ikke være super effektivt men det kunne holde. Men de vil sikkert i stedet for bruge brinten som ingredients til at lave metanol på Power2X fabrikker. Regeringen har satset på metanol som et "grønt" brændstof til bl.a. skibsfarten og flyindustrien. Og man kan lave metanol gennem en kombination af brint, og carbondioxid, hvilket kan hentes enten ved fermentering af afgrøder, eller ved Carbon capture.
Nogle folk hævder at dette er CO2 Neutralt fordi de ikke vil tilføje ny CO2 i atmosfæren, hvilket kan være sandt nok men næppe praktisk i virkeligheden. CO2 neutralitet har ikke altid holdt i længden mens produktion bliver skaleret op, ligesom vi bl.a. har set i biomasse industrien der også reklamerede sig med at være CO2 Neutral. Plus så er Carbon Capture teknologi ikke effektiv nok til at suge CO2 direkte ud af atmosfæren endnu. Alle ordninger i Danmark indtil videre har været på skorstene på fabrikker og kraftværker. Så det betyder at CO2'en ikke rigtig er genbrugt CO2 og at der ergo er nødt til at blive udledt CO2 fra sorte kilder til at skabe metanolen.
...Vent hvad handle den her diskussion om igen?