Citat fra: Theis Andersen Dato 1/02-25, 07:04Bare en lille tanke, jeg fik – ville man egentlig kunne lave kørestrømsanlægget med en sektion hen over overkørslen, som var strømløs, når bommene er oppe, og som først bliver strømførende, når bommene kører ned? Som en slags ekstra sikkerhed.
I praksis kunne man sikkert godt lave sådan en konstruktion, hvis man er villig til at bruge nok penge og timer på at udvikle den. Men der er nogle udfordringer forbundet med ideen.
For eksempel sker det jævnligt, at et tog er nødt til at passere en overkørsel, uden overkørslen er sikret - altså uden at bommene er gået ned, og måske endda uden at klokkerne ringer og de røde lamper vendt mod billisterne blinker.
Så man skal have en eller anden mekanisme, der kan indkoble strømmen, selvom bommnene ikke er nede. Og den er nødt til at kunne aktiveres hurtigt for at forstyrre togdriften mindst muligt. Det findes til dels - i de mange nye neutralsektioner, BaneDanmark har bygget de seneste år, kan der faktisk sættes strøm på det ellers strømløse område, men det går IKKE hurtigt. Fra meldingen kommer om, at der holder et tog midt i neutralsektionen, til der rent faktisk er strøm på og toget kan køre igen, kan der godt gå over ti minutter, i nogle tilfælde over en halv time.
Man kan i teorien godt lave sådan en løsning. Det store spørgsmål er altid, om det også er tiden og pengene værd at udvikle den. Dette var den første ulykke af sin art i mange år (måske nogensinde?) i Danmark, så man kan måske spørge, om der overhovedet er et behov. Eller om det behov kan opfyldes med andre, mindre komplicerede løsninger (fx den svenske model som tgsen nævnte).