Citat fra: Per Holm Dato 30/04-23, 21:48Strkn. 35 Funder (Fu) er et "område med sporskifter"
Citat fra: re20000 Dato 30/04-23, 22:29I Jylland er det meget mere almindeligt at kalde virksomheder noget med -gården. Autogården, Købmandsgården, osv. Det eneste sted hvor Sjælland kan være med er mellem Sorø og Slagelse. Der ligger Swingergården!
Citat fra: Niels Dato 1/05-23, 13:57God eftermiddag i forummetHvis man på krak,dk søger på "Banegårdsgade" finder man Banegårdsgade i flg. byer: Aarhus, Horsens, Højer, Augustenborg, Nyborg og Odder.Venlige hilsnerNiels H.
Citat fra: Rørvig Station Dato 30/04-23, 14:10Citat fra: vestjyden Dato 30/04-23, 12:29Citat fra: vollensir Dato 30/04-23, 10:46Hejkom forleden dag til at tænke over, hvad er forskellen på én station og én banegård Facebookopslag fra sproget.dk "Siger du 'banegård', 'station' eller begge dele? Og i så fald – tænker du over hvornår du siger hvad? Selvom de to ord umiddelbart kan bruges synonymt, betyder de faktisk noget lidt forskelligt. 'Banegård' kommer af tysk 'Bahnhof' (ODS) og defineres i Den Danske Ordbog som en 'stor jernbanestation med driftsanlæg og mange spor og forbindelser til andre stationer'. 'Station' kommer dels af det franske 'station' dels fra latin 'statio' der betyder 'opholdssted' (DDO). Det betegner en 'holdeplads for tog (eller rutebiler) hvor passagerer kan stige af eller på, oftest med en bygning med billetsalg, ventesal og andre faciliteter' (DDO). Den væsentligste forskel på 'banegård' og 'station' er størrelsen. Mens en 'station' har relativt få spor, bruges 'banegård' nemlig kun om de største stationer og dertilhørende hovedbygninger."Nå. Sproget.dk har ikke opdaget at "banegård" er forsvundet fra sproget, bortset fra i Jylland. Østerport Station og Roskilde Station er større end Århus Hovedbanegård, men kaldes alligevel stationer.
Citat fra: vestjyden Dato 30/04-23, 12:29Citat fra: vollensir Dato 30/04-23, 10:46Hejkom forleden dag til at tænke over, hvad er forskellen på én station og én banegård Facebookopslag fra sproget.dk "Siger du 'banegård', 'station' eller begge dele? Og i så fald – tænker du over hvornår du siger hvad? Selvom de to ord umiddelbart kan bruges synonymt, betyder de faktisk noget lidt forskelligt. 'Banegård' kommer af tysk 'Bahnhof' (ODS) og defineres i Den Danske Ordbog som en 'stor jernbanestation med driftsanlæg og mange spor og forbindelser til andre stationer'. 'Station' kommer dels af det franske 'station' dels fra latin 'statio' der betyder 'opholdssted' (DDO). Det betegner en 'holdeplads for tog (eller rutebiler) hvor passagerer kan stige af eller på, oftest med en bygning med billetsalg, ventesal og andre faciliteter' (DDO). Den væsentligste forskel på 'banegård' og 'station' er størrelsen. Mens en 'station' har relativt få spor, bruges 'banegård' nemlig kun om de største stationer og dertilhørende hovedbygninger."
Citat fra: vollensir Dato 30/04-23, 10:46Hejkom forleden dag til at tænke over, hvad er forskellen på én station og én banegård
Citat fra: ivar Dato 1/05-23, 23:08Jeg må komplimentere trådstarter for at have startet en meningsløs tråd, og få så mange reaktioner.Der er jo netop ingen præcis definition af, hvad en banegård er. En station med mange spor og forbindelse til andre stationer - jo, Snekkersten havde 6 spor og forbindelse til Hg, Hi og Kh, var det en banegård?Ja jeg faldt selv i fælden - men denne tråd var for tåbelig.
Citat fra: RasmusD Dato 2/05-23, 12:40Når der nu ikke findes en fast definition på stationer kontra banegårde, virker det lidt omsonst at prøve at snakke sig frem til en.
På Skinnecykel i Danmark Og Sverige. Pris 90 kr.