Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Tipvogne, jordarbejde og lidt genetik (Generelt)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 9/1 2012, 23:12 (4637 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

I dette indlæg skrev jeg bl.a.:

Jeg har desværre kun arvet to fotografier af min farfar "i aktion". Det andet er ikke lige så "sigende" som ovenstående; men jeg vil muligvis bringe det ved en anden lejlighed.

Denne "lejlighed" er nu:-).

Det viser sig, at jeg har i alt 6 billeder af min farfar "i aktion". Jeg poster hermed de fem sidste. Der er måske ikke "så meget at se" og det bliver naturligvis ikke bedre af, at jeg ikke aner, hvor eller hvornår billederne er taget. Men der er med overvejende sandsynlighed tale om anlægsarbejder som anført i det oprindelige indlæg og dermed viser billederne sandsynligvis jordarbejder i forbindelse med anlæg af jernbaner i Danmark. Min farfar døde som nævnt den 2. januar 1928 og da han er med på alle billederne, har vi en tidsmæssig grænse for billederne.

Jeg poster billederne i håb om, at nogen, måske ikke nu, men så måske "engang" vil genkende billederne. Det vil næppe være muligt ved bare at kigge på billederne at sige noget om, hvor og hvornår, de er taget. Men måske eksisterer billederne i flere kopier og måske er der en dag pludselig én der siger: Det billede har vi da også i vores familie, og at jeg måske på den måde kan få noget mere at vide.

Jeg har med vilje ikke beskåret billederne, idet jeg har en formodning om, at selve måden, de er sat op på, måske også fortæller et og andet. Nederst er der link til billederne i højopløsning, hvis man ønsker at studere detaljer af tipvognene, lokomotiv eller bygninger i baggrunden (TIFF-filer ca 30 MB pr. billede - så hav tålmodighed).

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Billede 1. Christoffer Nielsen er personen i forgrunden med hænderne på ryggen.
[image]
Billede 2. Christoffer Nielsen er nummer fem fra højre. Bemærk fotografens navn og bynavnet "Sorø".
[image]
Billede 3. Christoffer Nielsen er den siddende person længst til højre.
[image]
Billede 4. Christoffer Nielsen er personen længst til højre "i anden række".
[image]
Billede 5. Christoffer Nielsen er personen længst til højre "i anden række".

Billede 1
Billede 2
Billede 3
Billede 4
Billede 5


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak