Jeg har læst at der i tidernes morgen kørte FS kartoffelvogne i Danmark, bl.a. til Lammefjorden. Kan nogen oplyse om formålet? Kørte man italienske læggekartofler til Danmark - eller eksporterede man danske kartofler til Italien? Begge dele lyder underligt i mine ører.
En kartoffelcentral/pakkeri kan sagtens indkøbe "nye italienske" og pakke dem selv. Kartofler kan sagtens haldles i bulk eller store sække. Under alle omstændigheder har de ikke godt af at blive lagt i plastpose allerede i Italien, for så er de rådnet op, når de når DK. De skal nemlig opbevares frostfrit og ventileret.
I øvrigt er det noget sludder at kalde den almindelige lukkede italienske godsvogn for en 'kartoffelvogn', for de er selvfølgelig blevet brugt til hvadsomhelst. Man kan transportere kartofler i mange typer lukkede godsvogne, men ventilation er godt og isolering nødvendig i frostperioder, heraf de danske Iblps fra 1969-1977.