Vdr. placering af spisevogne (Generelt)
Beklager det lidt mærkelige spørgsmål.
I andre europæiske lande (især Tyskland) er der jo som regel visse "regler" når det gælder oprangeringen af IC/EC-tog.
Nogle af de mest kendte regler er, at spisevognen skal være placeret mellem 1. og 2. klasse vognene, og er togets destination en sækkebanegård, skal 1. klasse vognene helst være forrest.
De gange jeg har benyttet IC og EC-tog i bla Tyskland og Østrig, har jeg oplevet at spisevognen/Bistrovognen altid har vendt den samme vej: køkken/kiosk-afdelingen nærmest 2. klasse vognene, spise-afdelingen nærmest 1. klasse.
Mit spørgsmål er så, er dette blot et tilfælde, eller er det også en "regel" at spise-afdelingen skal være nærmest 1. klasse vognene?
I så fald, hvorfor? Regner man med at 2. klasse passagererne kun kommer ned i denne vogn for at hente snacks til kupeen eller...?