S-togs linjefarver gennem tiderne (Generelt)
Mener også at x-tog oprindeligt havde et andet (færre) standsningsmønster (nogen der kan uddybe/afkræfte ?).
Det kunne være smart hvis der blev brugt flere linjer med X for at symbolisere at toget springer nogle stationer over.
Til linjer der standser på alle stationer kunne man blot bruge et enkelt bogstav som A, B, C.For eksempel i dagstimerne springer Linje A, Bx, C og E stationer over. Der kunne disse afgange hedde Ax, Bx og Cx. Om aftenen ville disse så hedde A, B og C da de standser på alle stationer.
Jo, men problemet med det er, at E standser ved alle stationer på Nordbanen og A på alle stationer på Køge-banen. Det vil i de fleste tilfælde blot føre til forvirring hvis de blev kaldt for Ex og Ax, når nu de supplerer hinanden som 'xpres'-tog. Og dem, der ved hvad de forskellige linjer refererer til ved også hvornår de skal begynde at tjekke om det er aftenkøreplanen, der nu er gældende (standsningsmønster fremgår af skærmene på perronen, når de ellers virker). Alternativt skal aftenkøreplanen have tog med helt anden linjeangivelse.
Det er rigtigt. Så kunne man bruge den anden køreplan hvor der kører en hurtiglinje mellem Køge-Hillerød og stoplinje mellem Høje Taastrup og Holte og en anden stoplinje Farum-Hundige.