Folketinget er opløst. Enkelte udvalg, herunder finansudvalget, arbejder videre. Ministrene er ligeledes stadig ministre, men kan ikke bruge embedsapparatet til at udvikle ny politik.
Nej. Det nuværende Folketing er i funktion til valget er overstået. Formelt sker det i det øjeblik valgstederne har lukket, så overtager det nye folketing - men skal man lige have talt stemmerne op, så man ved hvem som er valgt ind. Derefter er formalia at de indkaldes til første møde, hvor der nedsættes en et udvalg, som indstiller til godkendelse af valget, som sker på det andet møde. Det har de 14 dage til at få det i orden..
Det nuværende Folketing holder ikke ordinære møder, ministeriet er et forretningsministerium, dvs. man holder forretningen kørende med de love der er vedtaget og de besutninger der er taget.
Regeringen er ikke gået af. Det er først et forretningsministerium, når den er gået af og der ikke er kommet en ny endnu. Og den afgår først efter valget, når man ved hvordan parlamentarisk situation er og den ikke er med den siddende regering.
I folketinget stopper i praktisk alt arbejde ved valget udskrivelse, men ikke formelt. Men som her afvikler Finansudvalget sine sager indtil valget. Det samme med Europaudvalget. Resten af folketingets arbejde stopper.
Jeg har tjekket det, som jeg skriver, på folketings hjemmeside, hvor der er nogle artikler om det. Som fx:
https://www.ft.dk/da/folketingsvalg/folketingets-arbejde-under-valget
Alle love, der ikke var færdigbehandlet, er slettet og må genfremsættes til 1. behandling i det nye Folketing efter valget.
Teknisk er det en ny samling, som her starter, når valget er afsluttet. Men der kommer hvert år en ny samling i oktober... så finansloven genfremsættes ved folketings åbning i oktober, selvom den er fremsat i august.