Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

privatbanerutebiler, Nordsjælland

af gamle ole, 21/2 2011, 13:26 (4959 dage siden)

Når man læser om anlæg og tilhørende slagsmål om ruteføring for lokal - og privatbaner, er det for intet at regne sammenlignet med slagsmål om rutebilruter.
Takket være den nye bog om GDS og SHSs bog om Helsingørbusserne, og lidt i HFHJ-bøgerne er der trods alt en del viden om privatbanerutebilsdriften i Nordsjælland.
Først sloges man med de private vognmænd, knap så meget DSB (i Nordsjælland)men nok så meget indbyrdes. HFHJ havde en rute fra Frederiksværk, tværs gennem GDS-land og HHGB-land der endte i Helsingør. HHGB havde en rute, 306, gennem GDS-land fra Hillerød til Hornbæk, mens GDS næsten holdt sig indenfor eget område, bortset fra Nordkysten vestpå mod HFHJ-land.
I Nødebo hvor jeg boede i 50erne og 60erne, var der nærmest borgerkrig i byen der var delt i HHGB-fans og GDS-fans, ligesom dem der handlede hos købmanden og i Brugsen.
Den "grå" fra HHGB fik lov til at køre direkte til Hillerød, mans den "gule" (tidligere røde) fra GDS måtte dreje fra midt i byen og køre vestpå via Kildeport til Hillerød.
Og sådanne slagsmål kunne man utvilvsom genfinde over alt i landet.
Også DSB sloges med private rutebiler i Hørsholmområdet mm.;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak