Ny bog om Troldhedebanen

af TKVJ M 4, 25/4 2024, 17:23 (26 dage siden)

Ny bog om
Troldhedebanen
[image]


Bogen er på 252 sider i A 4 format og indeholder 100 fotografier og 110 tegninger og planer i sort/hvid og farve. Prisen er 210 kr. samt evt. porto 65 kr. ved forsendelse. Bogen kan bestilles på mail: o.skov@post.tele.dk. Skynd dig inden den bliver udsolgt.
Bogen indeholder en udførlig beskrivelse af banens forhistorie, anlæg, midlertidige drift og alle anskaffelser, alt sammen ting der her for første gang beskrives udførligt. At anlægget blev forsinket, skyldtes ikke jordskred, men at entreprenøren reelt var gået konkurs. Drømmen om fælles drift og fællesværksteder for privatbanerne i Kolding blev kun til fælles driftsledelse i 1½ år, kemien og samarbejdsånden havde aldrig været der. At banen var tæt på at lukke efter et halvt års drift er kun de færreste bekendt, ligesom man påtog sig en samfundsopgave ved de mange vognanskaffelser. Så kunne man holde varmen på Fyn og i København.
ISBN 978-87-975142-0-7


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Militære jernbane transporter i 1930erne
Militære jernbane transporter i 1930erne

Per Finsted fra Dansk Militærhistorisk Selskab (www.chakoten.dk) har skrevet en artikel om militære jernbanetransporter i 1930erne. Jernbanen.dk har leveret tegninger til artiklen og har som tak fået lov at bringe artiklen her.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak