Den nye bog om NPMB, interviews med forfatterne

af Steffen Dresler, 22/4 2024, 17:39 (29 dage siden) @ UTJ

Godeftermiddag til alle

Uden at henvise til NPMB bogen, er prisen GENERELT for en faglitteratur bog med stift bind, ca. 480 - 500 sider og næsten billeder/kort/tabeller på hver side, som også nævnt af UTJ, omkring 450 - 475,- kr. IKKE usædvanlig. Papir og sætning samt redigering er rasende dyrt at få lavet.

Vi har desværre en tildens til herhjemme, at glemme alt det arbejde, der i en bog og mener at "gammeldags" bøger, er alt for dyre. Tænk så ovenikøbet på, hvis bogen var sat og trykt i Danmark, så var prisen nok endnu højere. Billederne skal jo scannes og efterbehandles hvert enkelt. Derefter redigering, der i en rigtig bog sker ved hjælp af en faguddannet person og ikke en amatør, der sidder bag sin egen PC med et 10.000,- kr. redgeringsprogram og uden kendskab til de almindeligste regler med opsætning, skrifttyper o.s.v.

Vil man have kvalitet - et pænt og brugbart resultat - koster det.

Vil man ikke betale eller tror man som egen udgiver, at man kan tjene penge på selv at gøre dette, får køberen/kunden, hvad man betaler for, dårligt scannede billeder ikke tilpasset trykning, mangelfuld eller ingen "læseretning" og billedplacering, forkerte skrifttyper, dårligt og billigt papir etc. 3. gang bogen tages ud af hylden, er den skæv i indbindingen og risikere at gå fra hinanden.

Kvalitet koster.

Men prisen for udgivelsen er jo OGSÅ et spørgsmål om INDHOLD, altså lever bogen op til det ønskede om formidling af det valgte emne på en professionel og veldukumenteret måde. Eller er det en amatøragtig "dårlig" bog uden en rød tråd, gentagelser, dårlige billeder og redigering, SÅ er prisen for høj under alle omstændighedder!

Bedste hilsener

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98

I perioden 1995-98 blev DSB´s MR-tog renoveret af Partner für Fahrzeug-Ausstattung (PFA) beliggende i Weiden i det nordøstlige Bayern i Tyskland. Værkmester i DSB Hans Werner Hansen fortæller her historien om sine to år i Bayern.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak